Pokračujeme k informáciám o novinke v našom sortimente a to tlačových strunách „HIPS“ pre 3D tlač a 3D tlačiarne, ktoré však nemáme bežne k dispozícii a je ich možné získať len na objednávku.
Ako sme už v predošlých článkoch uviedli, tlačové struny pre 3D tlač na 3D tlačiaňach, nazývané aj tlačové vlákna (filament) ponúkame (na objednávku) okrem už popísaného materiálu „ABS“ a „PLA“ i v materiále „HIPS“.
HIPS tlačové struny pre 3D tlač (High impact polystyrene) sú v podstate univerzálnym podporným materiálom. Tento materiál má síce podobné vlastnosti ako ABS materiál, je však mäkší a dobre sa rozpúšťa v k tomu určených rozpúšťadlách, čo umožňuje jeho dokonalé odstránenie v prípadoch kedy slúži ako podporný stavebný materiál pri tlači predmetov s klasickými tlačovými strunami. S HIPS tlačovými strunami je však možné tlačiť aj samostatne. Jeho teplota tlače je 240 až 260 oC.
Nezabudnite, že v našom e-shope Tonery do tlačiarne nájdete širokú ponuku spotrebného materiálu pre atramentové a tonerové tlačiarne, vrátane kancelárskeho papieru.